West Coast Big Apps 2013

west-coast-big-apps-2013-01

West Coast Big Apps 2013 är ett två månader långt hackathon, med fokus på öppen data.

Västsveriges tävling inom öppen data

Big Apps Västsverige är en apptävling. Målet med detta hackthon är att stimulera användning av öppen data i Västsverige. Anta utmaningen och skapa fantastiska digitala tjänster med utgångspunkt i regionens öppna datakällor.

Tävlingskategorier

Hackathonet har fyra teman och inriktningar. Inom dessa är det fritt att skapa appar och digitala tjänster.

1. Ett grönare och miljövänligare Västsverige

Hur kan vi göra Västsverige grönare och miljövänligare för en enskild medborgare eller organisation? Hur kan vi använda information och på detta vis hjälpa en eller flera individer att bidra till detta? Lek fram era tankar och idéer om detta och skapa den ultimata gröna och miljövänliga appen.

2. Lära kommer vi och ska vi göra under hela livet

Vad kan dagens öppna data bidra till i detta och hur skulle din app se ut för just detta ändamål? Tänk fritt och till exempel på vad du har saknat i ditt lärande. Vad har du saknat för information för att kunna lära dig, administrera ditt lärande eller bara komma i kontakt med de som hanterar frågor om lärande.

3. En kulturupplevelse kan skapa minne för livet eller bara bli en dag som ska fördrivas

Ge besökaren den digitala upplevelsen till en specifik destination eller möjlighet att få mer information på ett nytt och mer användarvänligt sätt. Den västsvenska kulturen ska stå i centrum i din app – helt enkelt.

4. Hälsa vill vi alla ha och behålla

Hur kan just din app hjälpa till med att få Västsverige på topp eller på väg mot en excellent hälsa? Nyttan kan bestå i att hjälpa den enskilda medborgaren, en organisation eller någon annan intressegrupp till att nå den yttersta hälsan.

Utmärkelser och vinster

Inom varje kategori finns utmärkelser att vinna. Dessutom har tävlingen ett huvudpris, som du har chans att vinna oavsett vilken kategori du tävlar i. Det kommer även finnas priser för bäst studentlag samt ett affärspris.

Datum och tid

Från 20:e augusti till 20 oktober, 2013.

Plats

Visual Arena Lindholmen, Göteborg.

Mer information

Se www.bigapps.se för information.

Leave a Reply