Startup Grind Gothenburg: Vad krävs det för att skapa en stark och hållbar community – Fredag 26:e september 2014

På fredag 26:e september har nätverket Startup Grind Gothenburg sin nästa nätverksträff. Det är deras första nätverksträff för hösten 2014. Rubriken för kvällen är: – Vad krävs det för att skapa en stark och hållbar community?

Inbjuden gäst och talare kring rubriken är Per Jonsson ( @perjonsson). Per Jonsson är en av hjärnorna bakom bl a Sandbox, Jumpstarter och entreprenörsnätverket YEoS. Per intervjuas av inte mindre är nätverkets egen grundare, Derek Andersen ( @ DerekjAndersen ), som kommer hela vägen från Silicon Valley till Göteborg.

Stimulera startup-scenen i Göteborg

För att stimulera den snabba tillväxten av Sveriges startups är nätverket Startup Grind Gothenburg stolta över att bjuda in dig till deras kommande nätverksträff.

Ta chansen att uppleva Startup Grind’s grundare Derek Andersen intervjua Per Jonsson. Detta kommer att bli ett fantastisk möte mellan två stora globala och internationella samhällsbyggare. Startup Grind Gothenburg arrangerar denna nätverksträff i syfte att ytterligare stimulera den snabbväxande startup-scenen här i Göteborg.

Kvällens gäster

Per Jonsson – Samtal som får oss att växa som individer

När Per Jonsson var tio år gammal fick han veta att han var duktig med datorer. Från den dagen blev det hans liv och datorerna fick användas i allt från lek till arbete.

– Jag använde dem för att skriva kod, jag använde dem för att konstruera saker och jag byggde hela företag baserade på dem.

Senare fann Per sin livsuppgift: att skapa och vårda meningsfulla samtal.

– Samtalen som utmanar oss känslomässigt och intellektuellt och få oss att växa som individer.

Idag startar alla Pers arbeten med en enda fråga:

– Hur kan vi få människor att trivas och inte bara överleva?

Per är engagerad i verksamheter som vänder ovanstående fråga i konkret handling.

Derek Andersen – Grundaren av entreprenörsnätverket Startup Grind

Derek Andersen är grundare och VD för Startup Grind, som är en global gemenskap/community för entreprenörer och startup’s.

Startup Grind drivs av Google för entreprenörer. Nätverket (eller gemenskapen – en community) syftar till att utbilda, coacha och sammanföra entreprenörer världen över.

Startup Grind grundades år 2010. Nätverket hade en blygsam start, med endast 9 personer som deltog på deras första nätverksträff. Idag (fyra år senare) har Startup Grind spridit sig till mer än 100 städer i 42 länder runt om i världen.

Derek har tidigare arbetet på Electronic Arts, där han arbetade med spel som Burnout, Mirrors Edge, The Sims och Need For Speed​​. Efter att ha tillbringat åtta år utanför USA bor han just nu  i Palo Alto (Kalifornien) med sin fru och tre barn. Derek har varit med på Forbes, Tech Crunch, och The Wall Street Journal.

Program

18.00 – Nätverkande och mat
19.00 – Fireside Chat
20.00 – Nätverkande

Datum

Fredag 26:e september 2014 kl. 18.00 till 21.30.

Plats

L’s Resto på Lindholmspiren 5 i Göteborg.

Mer information och anmälan

Du finner mer information om nätverksträffen på både www.startupgrind.se/#section-upcoming-events och www.meetup.com/Startup-Grind-Gothenburg/events/202556822/, där du även anmäler dig till eventet.

 

Leave a Reply