Skapa intresse för innovation via webben – Fredag 27:e september 2013

social-media-club-goteborg-01

September månad går mot sist slut. På fredag 27:e september är det sista fredagen i månaden och därmed dags för nätverket Social Media Club Göteborg att träffas. Välkommen till Incontro kl. 12.00 eller redan kl. 11.30 om du vill förmingla.

Program

September månads nätverksträff med Social Media Club Göteborg handlar om hur man skapar intresse för innovation via webben. Moderator för dagen är Karin Ahlin (@KarinAhlin) och Steve Cook (@23Gear).

Karin och Steve driver nämligen West Coast Big Apps, som är ett hackathon som pågår under hösten/vintern 2013. Karin och Steve vill dela med sig av sina erfarenheter och diskutera olika sätt att väcka och behålla intresse för nyskapande via webben. De vill att innovationstakten ska öka och det de har riktat in sig på är innovationer som görs med hjälp av digitala tjänster. Karin och Steve ser det som ett framgångsrikt att göra det via ett hackathon. Likt Turisthacket, där syftet var att ta fram nästa generations mobila tjänster för turistnäringen.

Karin och Steve vill diskuterar följande funderingar tillsammans med er:

  1. Hur kan samhället få fram fler användbara digitala tjänster – förutom via hackathon?
  2. En stor del i arbetet med att skapa nya digitala tjänster är att det finns tillgänglig information (t.ex. öppna datakällor). Inom vilket område vill du ha mer information och/eller digitala tjänster?
  3. Vilka effekter kan samhället få av fler digitala tjänster? Samhället kan både vara det stora generella samhället som vi alla är en del av. Samhället kan också vara du som en enskild individ och medborgare.
  4. Hur kan våra sociala kanaler och sociala media bidra till att det skapas fler digitala tjänster? Och vice versa – det vill säga att digitala tjänster kan bidra till att fler medborgare använder sociala media.
  5. Hur kan samhället hjälpa företag och hela näringslivet att skapa fler digitala tjänster som vi medborgare kan använda?

Datum

Fredag 27:e september 2013, mellan kl. 12.00 och 13.00.
Dörrarna öppnas redan kl. 11.30, för den som vill få mer nätverkande och mingel!

Plats

Incontro, som ligger till vänster om Svenska Mässans huvudentré vid Korsvägen.

Mer information

www.facebook.com/events/552577594796991

Leave a Reply