Open Sessions och After Work på Q-möte med SAST Väst – Torsdag 15:e maj 2014

Torsdagen den 15:e maj, 2014, är det dags för nästa Q-möte med SAST Väst att träffas i Göteborg. Det bjuds både på föreläsningar, Open Sessions och Afterwork.

Kvällens agenda består av att Henrik Emilsson pratar om hur man säljer testning, samt att Sigrid Eldh pratar om testarens kunskapsstege: Från testreligion till vetenskap!

Därefter blir det open sessions med efterföljande afterwork.

Två föreläsningar inom testning

Att sälja in testning

Sälja in testning till sina chefer, intressenter eller kunder är nog något som vi alla har kämpat med någon gång under vår karriär.

Vi är många som känner igen oss i situationen att budskapet inte går fram som vi vill. Men det finns hopp!

Som i de flesta fall med försäljning gäller det att få kunden att själv inse att de vill ha varan. Åtminstone inte vara utan den. Genom att fokusera och belysa vad det är vi kan hjälpa dem med, istället för att prata ROI kan vi få dem att inse att resultatet av testningen är något som har värde.

Henrik Emilsson ( @henrikemilsson ) är en erfaren konsult och lärare inom programvarutestning. Vid detta Q-möte kommer Henrik ge två exempel hur han brukar sälja in testning till sina kunder och intressenter.

Dels genom att använda sig av definitionen av programvarutestning, i syfte att därigenom visa på det värde som testning bidrar med. Dubbel vinst genom att du även visar att du vet vad du pratar om.

Och dels hur Henrik får sina teststrategier förankrade hos intressenten, genom att involvera dem och rikta information till dem.

Testarens Kunskapsstege: Från testreligion till vetenskap!

Sigrid Eldh ( @DrSEldh ) är Adjunct Lecturer på Karlstad University och PhD (Software Test) Researcher på Ericsson.

Som medgrundare till bland annat SAST, samt med över 30 års erfarenhet inom test, kvalitet och ledarskap, bjuder Sigrid på ren inspiration och alternativ för framtiden. Välkomna!

Open Sessions för efterföljande frågor

I syfte att fånga upp de frågor som uppstår under Henrik och Sigrids föreläsningar arrangeras Open Sessions efteråt. Deltagarna grupperar sig kring de frågor man vill diskutera och lyssna kring.

After Work med mingel

Kvällen fortsätter med trevligt testmingel. Det bjuds på var sin öl, med tillhörande snacks.

Datum

Torsdag 15:e maj 2014, kl. 17.30-10.00.

Plats

Ullevi Konferens Center, i Göteborg.

Pris

Kostnadsfritt.

Anmälan & Information

www.meetup.com/SAST-Vast/events/176372462/

Leave a Reply