Nyföretagardagen 2014 – Tisdag 18:e november

Nyföretagardagen 2014, Business Region Göteborg

Tisdagen den 18:e november 2014 är du välkommen till Nyföretagardagen som arrangeras av Business Region Göteborg (BRG), som är vår regions näringslivsbolag.

För dig som VILL starta eller nyss HAR startat företag

Nyföretagardagen är till för dig som vill starta företag, eller som nyss har startat företag. Nyföretagardagen är en mötesplats full med kunskap, kontakter via nätverkande och affärsmöjligheter.

På Nyföretagardagen får du svar på hur du startar och registrerar ett företag samt hur du gör en affärsplan och hittar finansiering. Du får även chansen att nätverka med andra entreprenörer. Varför inte låna en entreprenör som kan svara på dina specifika frågor?

Låna en entreprenör

Under Nyföretagardagen kan du kostnadsfritt under 20 minuter låna en entreprenör. Du kan t ex ställa dina frågor. Dock är antalet platser begränsat. Boka tid – först till kvarn gäller.

Dagens program

Anna-Lena Johansson, Business Region Göteborg

Anna-Lena Johansson från Business Region Göteborg inleder Nyföretagardagen med att presentera några nya spännande projekt som är på gång.

Mariah Ben Salem, Drivhuset Göteborg

Mariah Ben Salem från Drivhuset Göteborg hur du driver din affärsidé till kundsuccé. Mariah inspirera till entreprenörsanda och företagsamhet samt hur man får människor att växa med sina idéer.

Joachim Keim, Coompanion

Många företag startas med en god idé, men utan stora resurser. Med boots­trapping som en del i affärsstrategin får du effektiva metoder för att utveckla idéer och skaffa kunder, även med litet eller inget externt kapital. Du får en smart start ditt företag och ett hållbart företagande.

Ashkan Safaee, Everyday

Ashkan Safaee är killen som för tre år sedan sa upp sig mitt i den lysande karriären mitt under ett lönesamtal för att börja göra skillnad på riktigt. Idag börjar han sina dagar med att stå på huvudet och sedan gör allt ifrån att luncha med politiker, studenter och VD:ar till att driva Everyday.

Everyday är skolan för allt du inte fick lära dig i skolan. Ashkan kommer att dela lärdomar och insikter om allt han aldrig fick lära sig om entre­prenörskap innan han startade eget.

Liise Dahlqvist, Soul to Soul Communication

Är du 40 år och därtill? Funderar du på att uppfylla den där drömmen du haft en tid? Är det dags att ta nästa steg i livet? Liise var 43 år, och anställd sedan 18 år på samma företag, när hon avslutade sin trygga anställning för att starta sitt företag.

Ulla-Lisa Thordén och Christel Nelson Zimdal, Ambassadörer för kvinnors företagande

Ulla-Lisa Thordén och Christel Nelson Zimdal kommer från Tillväxtverkets nätverk Ambassadörer för kvinnors företagande. De kommer att berätta om varför de blev egna företagare, mot­gångar de stött på och hur de har löst dessa, vad som har varit lätt, roligt och avgörande för att de fortsatt driva sina företag.

Anders Wallqvist, Nowa Kommunikation

Vad krävs det för att starta eget företag? Anders Wallqvist pratar, utifrån egna erfarenheter, om varför man startar företag och vad som krävs. Vad man kan förvänta sig för stöd och vad belöningen är med det egna företaget.

Praktisk information

Datum och tid

Tisdagen den 18:e november 2014, klockan 12.00 till 18.00.

Plats

Stadsbiblioteket, på Götaplatsen 3 i Göteborg.

Pris

Kostnadsfritt.

Anmälan

Ingen anmälan krävs.

Mer information

www.businessregion.se/huvudmeny/foretagsutveckling/startaegetforetag/nyforetagardagen.4.627a124c127ddf35d6780005599.html

Leave a Reply