Next Up Göteborg

Next Up Göteborg

Var med i jakten på framtidens digitala talanger!

Next Up Göteborg är en tävling riktad till åttondeklassare. Åttondeklassarna tävlar lagvis med att lösa problem i verklighetsbaserade case. Då Next Up Göteborg är inspirerad av IT är de verkliga casen framtagna av IT-­företag.

Att delta i tävlingen ger eleverna möjlighet att möta den sanna bilden av hur det är att jobba med IT, genom att de får se och uppleva vad IT-företag gör, träffa dem som arbetar där, och själv prova på att lösa verkliga problem – och upptäcka att just de kan vara framtidens digitala talanger!

En del av den ordinarie undervisningen på högstadiet, tillsammans med äldre IT-studenter

Arbetet utförs av eleverna under terminen som en del av sin ordinarie undervisning. Åttondeklassarna har stöd av lagledare bestående av IT-studenter.

Åttondeklassare på studiebesök

Tävlingsperioden inbegriper också studiebesök hos ett flertal IT-företag, och en gemensam finaldag där lagen tävlar på plats genom att presentera de problemlösningar de arbetat med under terminen.

Next Up i Stockholm, Göteborg, Malmö/Lund, Linköping och Umeå

Den första upplagan av Next Up genomförds i Stockholm under våren 2014. Next Up Stockholm blev mycket uppskattad av både delatagande skolor, elever och företag. Därmed kommer Next Up Stockholm att bli ett årligt event. Efter gott resultat i Stockholm arrangeras även tävlingen Next Up i Göteborg, Malmö/Lund, Linköping och Umeå under 2015.

Next Up är ett strategiskt initiativ som syftar till att långsiktigt locka unga människor till IT-sektorn – såväl med innovationskraft som spjutsspetstalang till sektorn.

Next Up var under år 2014 också en del av EU-kampanjen eSkills for Jobs 2014. Det är ett europeiskt initiativ för att väcka intresse hos unga (inte minst tjejer) att söka sig till utbildningar och framtida jobb inom just IT.

Webbplats

www.nextup.se

Facebook

www.facebook.com/nextup.se

Kontaktperson

Fredrik Von Essen
070-612 70 57
fredrik.vonessen@almega.se

Leave a Reply