NASA Hackathon – The International Space Apps Challenge

The International Space Apps Challenge är ett internationellt hackathon inriktat på utforskning av rymden. Det pågår under 48 timmar och i städer runt om i världen.

Evenemanget omfattar gemensam problemlösning med en målsättning att producera relevanta lösningar med öppen källkod, i syfte att hantera globala behov som gäller för både livet på jorden och livet i rymden.

NASA leder detta globala samarbete tillsammans med ytterligare ett antal statliga kollaboratörer och över 100 lokala partnerorganisationer i respektive medverkande länder.

Internationellt hackathon

Utforskningen av rymden är, med nödvändighet, en enad internationell insats. Om det är fler som bidrar, med mångfald av erfarenheter och perspektiv, så blir resultatet oundvikligen bättre. Bättre produkter och tjänster kommer ut ur hackathonet.

Space Apps

Utmaningen exemplifierar principerna om öppenhet, delaktighet och samverkan genom att nyttja öppet tillgängliga data. Med hjälp av detta kan talangfulla och passionerade personer från hela vår planet främja utforskning av rymden och förbättra livet på jorden.

Utmaningen

Idén om en utmaning är så övertygande eftersom den erkänner det faktum att världen står inför stora utmaningar. Vi alla måste arbeta tillsammans för att lösa dem.

Bra lösningar som arbetas fram under hackathon’t kommer vinna priser. Men det största priset är att möjliggöra ett internationellt 48-timmars hackathon med samverkan och många engagerade deltagare. Vinsten av att upptäcka vad vi kan skapa när detta händer är störst.

Leave a Reply