NASA Hackathon 2013

nasa-hackathon-2013-01

Näst sista helgen i april, lördag 20:e och söndag 21:e april 2013, är det dags för 2013 års upplaga av NASA’s hackathon The International Space Apps Challenge.

Detta hackathon syftar till att utveckla tjänster och applikationer för jorden och rymden. Som deltagare kan du utveckla både mjukvara och hårdvara. Det beräknas vara ca 200 deltagare i Sverige, på plats i Göteborg, och cirka 6 000 deltagare totalt världen över.

Välkommen att delta

Hackathon’t är en tävling och under 48 timmar utmanas deltagarna att lösa problem formulerade av NASA. Hackathon’t sker i 75 städer, i 50 länder jorden runt. I Sverige arrangeras hackathonet i Göteborg. Detta unika event syftar till att uppmuntra samarbete både tvärvetenskapligt och internationellt.

Oavsett om du är affärsutvecklare, kreatör, forskare, designer, entreprenör, kommunikatör, student, innovatör, programmerare eller annat är du välkommen att delta i hackathon’t och tävlingen. Kraften finns i samarbetet för att lösa problem, för såväl planeten jorden som i rymden.

Flera specificerade ämnesområden

Under namnet Space Apps Challenge syftar hackathonet till att utveckla lösningar på utmaningar inom väl specificerade områden. T.ex:

  • Robotik
  • Geografisk analys
  • Meteorologi
  • Visualisering
  • 3D-teknologi
  • Trådlös kommunikation.

Open innovation

Dessa lösningar kommer att vara offentliga och öppen innovation. Lösningarna ska kunna användas för olika civila applikationer som kan lösa angelägna globala samhällsproblem.

Anmäl ditt lag

Rekommendationen är att ni anmäler er i lag och att det finns åtminstone en person i varje lag som kan programmera, alternativt konstruera elektronik. Det är ingen kostnad för att anmäla och delta med ett lag.

Vilka utmaningar och problem som NASA kommer ge kommer att inom kort bli offentliga. Rekommendationen är att du i tidigt stadie, så fort du tagit del av problemen, börjar fundera på problemen och förbereder dig för en lösning inför hackathonet.

Kontaktperson

Kontaktperson för eventet i Sverige är:

Mikael von Dorrien
072-204 62 26
mikael.von.dorrien@almi.se

Datum och tid

20:e och 21:e april (lördag och söndag), 2013.

Plats

Lindholmen, Göteborg.

Mer information

Se www.spaceappschallenge.org för detaljer kring hackathonet och för mer information.

Leave a Reply