KKV Electro 1

KKV Electro är ett makerspace i Göteborg.

KKV i sig är ett makerspace, som har olika avdelningar. Bland annat Electro. Övriga avdelningar som finns på KKV är t.ex. Trä, Metall, Textil, Glas, Gjuteri osv.

Men eftersom vi här på natverkande.nu brinner för kombinationen digitalt och analogt, berättar vi här om KKV Electro. På KKV Electro i Sockerbruket vid Klippan i Göteborg finns för närvarande följande utrustning som du kan nyttja:

 • 3D-skrivare, Ultimaker.
 • CNC-fräs, Shop Bot Desktop Router.
 • Oscilloskop.
 • Lödstationer.
 • Elektroniska komponenter.
 • Etsningstank, för bl.a. tillverkning av kretskort.

Du som har kunskaper om utrustningen kan arbeta på egen hand. Du som har mindre erfarenhet av utrustningen kan kontakta KKV Electro för att få lära dig. Då får du hjälp med elektronikbaserade tekniker och använda utrustningen. På makerspacet finns dessutom möjlighet att hyra en liten skrivbordsyta. Det kostar 300 SEK i månaden och momsfritt. Skrivbordsplatserna är primärt avsedda för användning i anslutning till lödstationer eller annan befintlig utrustning på avdelningen.

Plats

Sockerbruket 42-44, Göteborg.

E-post

info@kkvgbg.se

Webbplats

www.kkvgbg.se/verkstader/elektronik/

One comment on “KKV Electro

 1. Reply Izabelle Bäckström okt 15,2014 11:51

  Hej,

  Jag heter Izabelle och jag är doktorand vid avdelningen för Produktionsekonomi vid Lunds Tekniska Högskola. Jag forskar om 3D print communities, och jag undrar om det finns möjlighet för mig att intervjua några personer i ert Community som använder 3D print?

  Bästa hälsningar,

  Izabelle Bäckström

Leave a Reply