Kick off av West Coast Big Apps – Tisdag 20:e augusti 2013

West Coast Big Apps är ett hackathon. Det är västsveriges tävling inom öppen data. Nu är det dags för nästa steg i tävlingen! Missa inte kickoffen som är uppföljaren till det inspirationsseminarium som skedde i maj 2013.

På tisdag 20:e augusti är du välkommen till Visual Arena på Lindholmen i Göteborg. Kickoffen börjar kl. 17.00 och slutar omkring kl. 19.30. Du är välkommen att komma tidigare, för att mingla. Det kommer att finnas plockmat. Du är även välkommen att stanna längre för att mingla lite till!

Innovativa tjänster byggda på öppen data

I och med denna kickoff lämnas drivkraften över till er som på olika sätt ska delta i tävlingen. Ni som ska:

  • Tävla och förverkliga nya innovativa tjänster byggda på öppen data.
  • Vara mentorer och hjälpa lagen med expertkunskap.
  • Bevaka tävlingen och ta del av resultaten om ett par månader.
  • Få inspiration – Ni från myndigheter och organisationer som vi vill ska få inspiration och släppa allt flera öppna datakällor i syfte att gynna samhället.

Program

Förutom nedanstående programpunkter presenteras även regler och all nödvändig information om hackathon West Coast Big Apps i västsverige.

Inledning

Vinnova, huvudpartner till West Coast Big Apps, hälsar välkommen.

Lager, regler och jurikd för appar

Setterwalls Advokatbyrå i Göteborg, med IT-advokaterna Agnes Andersson Hammarstrand och Magnus Dahlén, redogör för vad du som app-tillverkare behöver tänka på för att inte trampa snett. De berättar även hur juridiken kan hjälpa dig att göra din app mer framgångsrik. Vilka regler behöver du känna till och hur kan du skydda din app mot konkurrens. Behövs användarvillkor för app’n och vad ska de i så fall innehålla. Detta är föreläsningen du inte vill missa.

UX – User Experience design

Valentin & Byhr berättar hur de kommer att bistå med sin kompetens inom UX (User Experience design) och hur de under tävlingen bistår dig med mentorskap.

Hackathons som faktor och verktyg vid tillväxt

Robin Liendeborg från Comic Health talar om hur hackathons har hjälpt deras företag lansera och växa deras fantastiskt koncept.

Datakälla för kulturinformation

Riksantikvarieämbetet berättar om datakällor för kulturinformation.

Datum och tid

Tisdag 20:e augusti 2013, kl. 17.00 till ca 19.30.
Kom gärna tidigare om du vill mingla och stanna även längre för att mingla än mer!

Plats

Visual Arena, på Lindholmen i Göteborg.

Anmälan och mer information

www.bigapps.se/391-2/kick-off-20-augusti

Leave a Reply