Indiearkaden Automat – Söndag 6:e oktober 2013

En indiearkad är en sorts spelklubb. Alltså ett evenemang som kretsar kring spelande av indiespel tillsammans med andra besökare.

Vad är då ett indiespel? Jo, det är ett spel som produceras så långt bort från de stora etablerade spelproducenterna som det går. Spel som produceras av fristående spelutvecklare. Ordet indie kommer från det engelska ordet independent, som betyder oberoende. Det kan jämföras med indiemusik – som också är oberoende från de stora skivbolagen.

Vad kommer då order arkad från? Traditionellt sett är en arkadhall eller en spelhall en lokal där besökare kan spela olika spel på arkadkabinetter, alltså specialutformade spelmaskiner. Arkadhallarna hade sin storhetstid under 1980-talet. Men då det blev allt vanligare med spelmaskiner för hemmabruk (tv-spel) sjönk intresset för arkadhallar.

Automat är alltså en indiearkad. Arkaden arrangeras av Dataspelsakademin och Wang Electronics. På söndag kommer människor att träffas för att spela indiespel och umgås. På Automat står spelen i fokus, och till deras första träff har de samlat hemsnickrade dataspel och spelmaskiner. Det kommer folk från Malmö, Köpenhamn, Stockholm och Göteborg med sina hemsnickrade spel.

De spel som visas upp under Automat är ofta flerspelarspel och enkla att komma in i. Det kommer även att finnas fysiskt utmanande spelsessioner. T.ex spel som Johann Sebastian Joust.

Förutom detta är Automat en plats där lokala skapare av indiespel ges möjlighet att visa upp sina skapelser för världen. Wang Electronics ordnar bar där det serveras alkoholfri dryck samt billig god soppa.

Datum

Söndag 6:e oktober 2013, mellan kl. 15.00 och 23.00.

Plats

Automat, på Frilagret i Göteborg.

Inträde

40 SEK

Mer information

www.automatarkad.tumblr.com

Facebook

www.facebook.com/events/112315502272115

Leave a Reply