Göteborg Service Jam – Fredag 7:e mars till söndag 9: mars, 2014

På fredag, lördag och söndag denna vecka (7:e, 8:e och 9:e mars, 2014) är det dags för det årliga tredagarsarrangemanget Göteborg Service Jam.

Ämnet för jammet är innovation och service design – tjänsteinnovation och tjänstedesign. Skådeplatsen i Göteborg är i år Idéfabriken.

Göteborg Service Jam rekommenderar vi till dig som vill bidra med och få kunskap i hur man arbetar med tjänsteutveckling ur ett designperspektiv. Det är öppet för alla som vill medverka.

Alla deltagare samlas i olika lag, med intentionen att sprida kunskap om just hur man kan arbeta med utveckling av tjänster i ett designperspektiv.

Vad är ett jam?

Ett jam är ett improviserat mötesformat. På detta jam kommer du:

  • Lära dig grunderna i användarcentrerad tjänsteinnovation.
  • Få kännedom om grundläggande metoder som du senare kan använda både i ditt jobb, din förening eller på fritid när ni vill åstadkomma något.
  • Ha jobbat i ett riktigt projekt där deltagarna har varierande bakgrunder.
  • Haft roligt och lärt känna andra med tjänsteutveckling som intresse.

Vad är service design?

Service design kallas även för tjänstedesign. Det innebär att planera och organisera både människor, infrastruktur, kommunikation samt andra komponenter kring en tjänst för att förbättra dess avseende och egenskaper.

Syftet med service design (tjänstedesign) är att förhöja användarens upplevelse av tjänsten. Genom att utforma en tjänst efter användarens behov blir den vänlig att använda, konkurrenskraftig och relevant utifrån användarens perspektiv.

Globalt och internationellt arrangemang

Arrangemanget Göteborg Service Jam ingår i det internationella Global Service Jam. Det är en global tävling som bedrivs utan vinstintresse och som varje år samlar tusentals människor från jordens alla hörn, i syfte att uppleva service design på ett roligt sätt.

Mer information om Global Service Jam finns på planet.globalservicejam.org .

Video från Göteborg Service Jam 2011

Datum

Fredag 7:e mars till söndag 9:e mars, 2014.

Plats

Fabriksgatan 21, på Idéfabriken i Göteborg.

Pris och anmälan

150 SEK i självkostnadspris. Anmälan krävs, via länken nedan.

Mer information

goteborgservicejam.wordpress.com

Leave a Reply