GFS Studiocafé

GFS Studiocafé är en mötesplats för unga filmare. Här kan unga filmare arbeta med sina filmprojekt. Men även vem som helst är välkommen på en kopp kaffe och en fika.

Diskutera film och få råd kring filmprojekt

GFS Studiocafé kan du diskutera och få råd kring filmprojekt, samt få kontakt med etablerade personer i filmbranschen. GFS Studiocafé är en del av Gothenburg Film Studios och ett initiativ av dem – därav den initiala förkortningen i GFS Studiocafé. Tanken att unga, med rörliga bilder som uttrycksmedel, ska kunna arbeta med sina projekt. Men även ha visningar, castings, delta i workshops och möta likasinnade – med en kopp kaffe i handen.

För på mötesplatsen GFS Studiocafé kan du över en kopp kaffe fika, mingla och samtala om kunskap och erfarenhet inom film, samt utbyta tankar tillsammans med såväl gamla såsom nya kontakter i filmbranschen. Dessutom i en avslappnad, kreativ och inspirerande miljö i en av Göteborgs mest kreativa platser.

Mötesplats öppen för alla

Under ordinarie öppettider på GFS Studiocaféet är dörrarna öppna för alla. Övrig tid arrangerar de workshops, föreläsningar och träffar för unga filmare. Om du är intresserade av att lära dig mer om filmbranschen, och få kontakt med de som arbetar inom den, håll då utkik på deras webbplats där de publicerar sina event.

Föreläsningar

GFS Studiocafés ambition är att erbjuda föreläsningar och arrangera möten med spännande människor från film- och tv-bransch. Föreläsningar och möten annonseras på deras webbplats.

Stöd till unga filmare

Som en del av deras engagemang (att utveckla unga filmare) erbjuder de stöd till just unga filmare. Både finansiella stöd och stöd i form av utrustning till filmprojekt inom filmindustrin. Läs mer om dessa stöd på deras webbplats.

GFS Studiocafé som lokal

GFS Studiocafé vill hålla lokalen öppen för dina behov. Börjar lokalen på Lindholmen fungera som en samlingsplats och levande lokal så kan öppettiderna öka och även anpassas efter behov.

Grannar på Lindholmen

Lokalen ligger granne med kreativiteten. I filmbyn Gothenburg Film Studios hittar du mindre och större film- och tv-produktionsbolag, fotografer, dokumentärfilmare, animatörer, postproduktionsbolag, filmarbetare med olika specialitéer samt spelutvecklare och kreatörer med fokus på nya medier.

Collaboratory

På samma våningsplan som GFS Studiocafé finns även hackerpace Collaboratory. De erbjuder ett utrymme för skapande och forskande med fokus på innovationer – där teknologi och konstarterna möts. Bli inte förvånad om du hittar filmare här.

På våningen ovanför sitter flera produktionsbolag. Tillsammans med grannar, och i en helhet, erbjuds du på GFS Studiocafé stöd, en lokal och teknik när du utvecklar din filmidé.

Välkommen in till GFS Studiocafé på en kopp kaffe och fritt WIFI!

Öppettider

Måndag: 13.00-16.00
Tisdag: 12.00-16.00
Onsdag: 15.00-20.00
Torsdag: 12.00-16.00
Fredag: 15.00-18.00

Adress

GFS Studiocafé
Polstjärnegatan 14 (plan 2)
417 56  Göteborg

Telefon

031-83 41 00

E-post

kontakt@studiocafe.se

Webbplats

www.studiocafe.se

Leave a Reply