2015 och femte året av knytkonferensen WebCoast – Fredag 13:e mars till söndag 15 mars

Knytkonferensen WebCoast 2015 i Göteborg.

Helgen vecka 11, fredag 13:e mars till söndag 15:e mars, är det äntligen och utan tvekan dags för Göteborgs bästa knytkonferens inom digitala saker – WebCoast!

Förresten – Göteborgs bästa? Sveriges? Skandinaviens? Förmodligen! För det är nu femte året i rad som WebCoast arrangeras. Undertecknad har varit där sedan första året och jag ser med glädje, entusiasm och lycka fram emot 2015 års upplaga av ”knytkonferensen med kärlek till webben”.

En mötesplats och bytesmarknad för inspiration, idéer och kompetens

WebCoast är analog mötesplats och knytkonferens för dig som arbetar, leker och umgås på webben. Det är en bytesmarknad för idéer och åsikter, samt kunskap och inspiration. På WebCoast får du en helg där du vidgar dina kunskaper, erfarenheter och ditt kontaktnät. Upplev, påverka och inspireras med alla deltgare på WebCoast.

Knyt kontakter och sug åt dig av känslan

Från fredag lunch till söndag lunch är mitt varmast tips att du att du befinner dig, är närvarande och öppnar upp alla dina sinnen. För på WebCoast har du chansen att träffa och umgås med 300 drivna och smarta människor – från vitt skilda bakgrunder och delar av Sverige!

Det samtliga dessa person har gemensamt är digital kommunikation – från beteende och psykologi, via innehåll, design och interaktion till teknik och internet. Och allt där emellan – såsom t ex arbetssätt, projektledning, affärer, affärsutveckling, hållbara samhällen osv.

Att denna bredd på ämnen finns på WebCoast är tack vare att det är just en knytkonferens. En okonferens. En unconference. Det är nämligen du och övriga 299 deltagare som sätter agendan och sessionerna! Inte arrangören. De fasciliterar ”bara” arrangemanget och ger deltagarna förutsättningarna att umgås på detta fenomenala sätt. Snacka om deltagarinflyttande!

Låna hjärnkapacitet och klustra människor

Det är inte alla som vill ställa sig upp och föreläsa om ett ämne, inför främmande människor. Men ett tips är att se, och tillvarata, kapaciteten hos alla deltagarna på WebCoast.

På vilket annat ställe kan du få hjälp med problemlösning av denna dignitet? Tänkt dig – 300 smarta hjärnor, på en och samma plats, under två dygn?

Om du inte vill ta med dig ett ämne som du snackar om – ta då med dig ett problem som du vill ha deltagarnas feedback, input, åsikter, idéer och reflektioner på.

För i tiden, och även i dag, klustrade man datorer för att få upp CPU-kapaciteten (beräkningskapaciteten) – och dit man skickade in en beräkning, eftersom det går snabbare och effektivare att flera datorer angriper uppgiften än en dator ensam. Likaså här – istället för att du funderar på problemet på egen kammare, kan du få andras hjälp. Fördelen med människor och WebCoast är att du får ovärderlig insikt, eftersom varje enskild människa tillför sin syn, erfarenhet och perspektiv. Mångfacetterat.

Mätt och pigg klockan åtta på fredag

Om du vill hålla en session på WebCoast, eller klustra människors, ska du befinna dig mätt och pigg klockan åtta på fredag. Det är nämligen då den så kallade gridden öppnar (grid = rutnät).

På rutnätet finns konferensen alla lokaler uppsatta tillsammans med alla slottar med tider. Det finns 20 minuters slottar och 40 minuters. Du väljer själv hur lång session du vill hålla. Du väljer också vilket format du vill köra. Föreläsning, presentation, workshop (för problemlösning och klustring?) eller varför inte mixa in open space som mötesformat.

För dig som inte vill hålla i en session, och vid 20-tiden stå beredd vid gridden för att få en bra lokal och en bra tid, är det en upplevelse att få se gridden öppnas och en bra chans att få kika igenom vilka inspirerande och intressanta sessioner du kan gå på under lördagen och söndagen.

Räkmacka enligt tradition och kreathon på fredagen

WebCoast’s första dag är ingen knytkonferens i dess rätta bemärkelse. Från fredag lunch till klockan 18.00, då de tre hundra traditionsenliga räkmackorna börjar inmundigas, är det en handfull förbestämda workshop som du kan gå på. I år kallas dessa sessioner för kreathon.

Datum

Fredag 13:e mars till söndag 15:e mars, 2015.

Plats

Lindholmen Conference Center ( www.chalmerskonferens.se ), på Lindholmen Science Park i Göteborg.

Anmälan och biljetter

Ja, anmälan krävs och sker genom att du köper en av de cirka 300 biljetter som endast släpps.
WebCoast brukar bli slutsålt varje år. Så passa på att köpa din biljett så att du inte missar årets webbhändelse på västkusten!

Mer information och anmälan

www.webcoast.se

Leave a Reply